vraag & antwoord

Ik wil paginanummers invoegen in een Word-document, maar niet op de voorkant en niet in de inhoudsopgave. Hoe doe ik dat? (update 2016)

Digitaal werken

Je kunt in Word je paginanummer zichtbaar maken vanaf een bepaalde pagina. Je moet dan wel je document in gedeelten opdelen. Dit doe je in Word met secties.

Ik wil paginanummers invoegen in een Word-document, maar niet op de voorkant en niet in de inhoudsopgave. Hoe doe ik dat? (update 2016)

Je plaatst vlak na de inhoudsopgave een sectie-einde door te kiezen voor Invoegen, Eindemarkering, Sectie-einde en het keuzerondje Volgende pagina te selecteren en dan op OK te klikken. Nu kies je voor Beeld, Koptekst en voettekst.

Je klikt op de knoppen bij 1 om naar het volgende gebied of het vorige gebied over te schakelen. Vervolgens zorg je dat in elk gebied de knop bij 2 uit staat, dus niet licht van kleur is. Eventueel doe je hetzelfde voor de Voetteksten. Dit doe je door op de knop bij 3 te drukken en dan dezelfde handelingen weer uit te voeren.

Als je dit gedaan hebt, klik je op de knop bij 4 om het paginanummer in te voegen.

Heb je de paginanummers geplaatst, dan kun je klikken op de knop bij 5 om aan te geven bij welk nummer er begonnen moet worden met tellen, vervolgens klik je op Sluiten.

Verdieping

Digitaal expert worden? Bekijk dan eens de training Powersecretaresse Digitaal.

Reageer op dit artikel