vraag & antwoord

Hoe kan ik een hyperlink in een e-mail toevoegen?

Digitaal werken

Het meesturen van documenten met een e-mailtje gaat heel eenvoudig door het gebruik van de paperclip. Het nadeel daarvan is dat te veel documenten worden meegestuurd die vervolgens op meerdere plekken in de organisatie worden opgeslagen. Een eenvoudige hyperlink voorkomt dat. Hoe voeg je een hyperlink toe? Eenvoudig door in een nieuw mailbericht een woord […]

Het meesturen van documenten met een e-mailtje gaat heel eenvoudig door het gebruik van de paperclip. Het nadeel daarvan is dat te veel documenten worden meegestuurd die vervolgens op meerdere plekken in de organisatie worden opgeslagen. Een eenvoudige hyperlink voorkomt dat. Hoe voeg je een hyperlink toe? Eenvoudig door in een nieuw mailbericht een woord te markeren, daarna te kiezen voor ‘invoegen’ en dan ‘hyperlink’ te selecteren. Vervolgens klik je naar de plek op de server waar je het betreffende document hebt opgeslagen. Nadat je dubbelklikt op het in te voegen document is de hyperlink gemaakt en kun je de e-mail verzenden. Let op: degene naar wie je het e-mailbericht verstuurt moet natuurlijk wel toegang hebben tot de directory waarop je document staat opgeslagen!

Reageer op dit artikel