vraag & antwoord

Hoe implementeer je digitaal werken?

Digitaal werken

Werk je bij een bedrijf dat momenteel bezig is met de overstap naar digitaal werken? En ben jij degene die ervoor moet zorgen dat mensen ook daadwerkelijk digitaal gaan werken? Ineke Swart – den Boer van Inique4U geeft je een aantal tips om collega’s mee te krijgen.

Hoe implementeer je digitaal werken?

Ineke Swart – den Boer begon in 2011 haar eigen bedrijf Inique4U. Als virtueel assistent helpt ze bedrijven bij de overstap naar digitaal werken. “Het blijft een lastig proces. Soms moet ik praten als brugman. Mensen komen voortdurend aan met ‘ja maars’ en ‘ik was het altijd zo gewend’. Het is aan mij om constant te blijven zeggen dat het absoluut efficiënter is om digitaal te werken. Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat ze dat inzien.”

Tips voor digitaal werken

Een aantal tips van Ineke voor een goede implementatie van digitaal werken:

  • Zorg ervoor dat digitaal werken niet alleen bij een idee blijft. Ik zie vaak in de praktijk dat mensen roepen dat het een goed idee is, maar als puntje bij paaltje komt, zitten ze bij de werkgroepvergadering gewoon weer met een stapel papier voor hun neus. Voer het digitaal werken in, maar voer het daarna ook door.
  • Blijf regelmatig evalueren. Werkt alles nog naar behoren? Wordt er op een goede manier gebruik gemaakt van de nieuwe programma’s (zie ook het eerste punt). Zo niet: dan is het tijd voor een andere aanpak.
  • Focus je niet op één bepaald programma of een oplossing. Kijk niet teveel naar reclames of naar een programma dat heel populair is, maar zoek naar de oplossing die bij je bedrijf past.

Digitaal samenwerken

Meer leren over digitaal werken? Tijdens de Management Support Workshopdagen 12, 13 en 14 april 2016 geeft Bouke van Kleef één van onze meest populaire workshops: Digitaal samenwerken. Je leert allerlei tips & tricks voor digitaal samenwerken en je leert gebruik te maken van de handigste tools. Klik hier  voor meer informatie over de workshop. 

Lees ook: Digitaal werken? Deze vragen helpen je op weg

Reageer op dit artikel