vraag & antwoord

Hoe wijzig je een terugkerende vergadering in Outlook?

Digitaal werken

Een terugkerende vergadering stopzetten of wijzigen in Outlook is simpel.

Hoe wijzig je een terugkerende vergadering in Outlook?

Een terugkerende vergadering stopzetten

Als organisator van de vergadering wil je een reeks terugkerende vergaderingen beëindigen. Open dan de vergadering (hele reeks), stel je einddatum opnieuw in en verzend een update. Omdat ontvangers misschien niet zullen bevestigen omdat ze deze reeks herkennen en denken dat alles oké is, zet je er nog een mededeling bij. Zo blijven de vergaderingen in het verleden in ieders agenda staan maar worden toekomstige vergaderingen verwijderd.

Een terugkerende vergadering wijzigen

Hetzelfde is nodig wanneer de reeks wel verder gaat maar op een andere weekdag of tijd. Je eindigt dan de reeks die geweest is op bovenstaande wijze. Vervolgens maak je een nieuwe reeks en verzend je deze.

Een andere organisator aanstellen

Als een terugkerende vergadering een andere organisator krijgt, is er geen enkele manier om de eigenaar van de vergadering te wijzigen. De oorspronkelijke organisator moet de reeks stopzetten op bovenstaande wijze. De nieuwe organisator van de vergadering moet een nieuw vergaderverzoek voor toekomstige vergaderingen verzenden. Tenzij de organisator een gemachtigde heeft, want die kan óók wijzigen. Maar de naam van de organisator blijft hetzelfde. Let hierbij dus goed op of jij de organisator bent of je manager.

Reageer op dit artikel