vraag & antwoord

Wat kun jij met Google G Suite? Praktische handvatten

Digitaal werken

Wat kun jij met Google G Suite? Slimmer werken met de Google apps!

Wat kun jij met Google G Suite? Praktische handvatten

Eind 2016 heeft Google haar Google Apps en Google Apps for Work omgedoopt tot Google G Suite. Voor gebruikers van Google Apps for Work verandert er weinig. Google heeft deze nieuwe naam geïntroduceerd om baan te geven dat de apps met elkaar geïntegreerd zijn. De apps die onder G Suite vallen zijn onder meer: Gmail, Google Hangouts, Google Agenda, Google Drive, Google Docs, Google Spreadsheet, Google Formulieren, Google Presentaties.

G Suite totaalpakket in de cloud

G Suite biedt een totaalpakket aan bestaande en nieuwe Googleproducten. Met G Suite werk je in ‘de Cloud’. Het maakt dus niet uit of je aan het werk bent op je computer, je tablet of je mobiele telefoon. Zo kun je op kantoor een concept-document aanmaken in Google Documenten, lees je het in de trein nog even door en maak je vlak voor aanvang van de vergadering nog wat notities via je smartphone. Dat is pas echt plaats- en tijdonafhankelijk werken!

Ook de communicatie en de samenwerking met je hele team verloopt efficiënter dankzij de producten die G Suite je te bieden heeft.

G Suite producten

kent een aantal producten die jou in staat stellen efficiënter te werken:

Gmail
Mail verzenden en mail ontvangen zonder problemen; geen overvolle mailboxen meer, minder spam door de ingebouwde filters, een inbox met 30 GB opslagruimte, direct vanuit de mail een klant bellen of een videovergadering organiseren of bijwonen, en nog veel meer.

Google Hangouts
Met Google Hangouts kun je, onafhankelijk van het apparaat (laptop, tablet, smartphone), chatten, videochatten en bellen met je collega’s en klanten.

Google Agenda
Google Agenda biedt meervoudige weergaven die eenvoudig te wisselen zijn. Je kunt gasten snel en eenvoudig uitnodigen voor een vergadering. In Google Agenda zie je in één oogopslag de beschikbaarheid van je collega’s.
Bekijk en bewerk jouw agenda op je telefoon of tablet. Maak een groepsagenda voor het vakantierooster of een structureel teamoverleg of vergadering.

Google Drive
Google Drive is een uitstekende oplossing voor je online bestandsbeheer. Sla al je bestanden centraal op en werk altijd in de meest recente versie van je documenten.
Google Drive synchroniseert bestanden of (bepaalde) mappen met je pc en andersom. Zo heb je altijd alles bij de hand.
Google Drive opent alle soorten bestanden, ook al beschik je niet over de software. Ook heeft het een krachtige ingebouwde zoekfunctie.

Google Docs
Google Documenten is een tekstverwerker.
Je kunt tekstdocumenten maken en rechtstreeks bewerken via een internetbrowser. Je hebt dus geen speciale tekstverwerkingssoftware meer nodig.
Met Google Documenten kun je makkelijk met meerdere personen tegelijk aan één document werken waarbij alle wijzigingen automatisch worden opgeslagen.
In Google Documenten is de Verkennen-functie uitgebreid; naast nuttige links krijgt de gebruiker nu ook relevante Google Drive bestanden te zien.

Google Spreadsheet
Met Google Spreadsheet kun je offline en rechtstreeks in je browser spreadsheets maken en bewerken. Je hebt geen speciaal spreadsheetpakket meer nodig om eenvoudige takenlijsten, gegevensanalyses met grafieken, filters en draaitabellen te maken.
Werk met meerdere mensen tegelijkertijd aan een spreadsheet waarbij alle wijzigingen automatisch worden opgeslagen. Daarnaast is in Google Spreadsheets de Verkennen functie uitgebreid.
Met deze functie genereert Google automatisch grafieken plus een overzicht van nuttige informatie op basis van jouw gegevens. De Verkennen functie beschikt ook over functies voor ‘natuurlijke taal’.
Zo vraag je eenvoudig de ‘gemiddelde winst per kwartaal’ of ‘de gemiddelde winst per productgroep’. Uiteraard kun je de hiervoor toegepaste formules ook zelf nog controleren.

Google Formulieren
Google Formulieren is een tool waarmee je eenvoudig online enquêtes en formulieren kunt maken.
De reacties kunnen in een spreadsheet worden verzameld en geanalyseerd.
Voeg afbeeldingen en video’s toe om de enquête gebruiksvriendelijk te maken.

Google Presentaties
Maak in je browser fantastische presentaties. Werk samen met je collega’s of klanten aan een gezamenlijke presentatie, zowel op je pc, tablet als smartphone. In Google Presentaties krijgen gebruikers nu automatische suggesties om de lay-out aan te passen.

Auteur: Michel Lahaye | AVK

Reageer op dit artikel