nieuws

‘10% korting op kopen stroom via internet’

Faciliteren

Goedkope energie? Door de markt te liberaliseren hoopte de overheid dat te kunnen bereiken. En dat lijkt te gaan lukken. Op internet kunnen kleine bedrijven al profiteren van lagere energieprijzen.

Kleine bedrijven kunnen nu al profiteren van lagere energieprijzen. Door liberalisering van de energiemarkt zullen de prijzen voor energie gaan dalen. Het internetbedrijf Energiebedrijf.com, dat gisteren van start ging, belooft de zakelijke stroomgebruikers nu al een korting van ten minste 10%. Voorwaarde is wel dat de klanten een meerjarig contract afsluiten van tenminste drie jaar.

De ongeveer 600 grootverbruikers van elektriciteit zijn nu al vrij om te kiezen bij wie ze hun stroom kopen. In 2002 volgt de groep van middelgrote afnemers, dat zijn naar schatting 65.000 bedrijven. Begin volgend jaar richt de online energiemakelaar zich ook op de kleinverbruikers, de huishoudens. Een bijzondere ‘vertegenwoordiger’ de cv-installateur, moet deze groep gaan benaderen in ruil voor een bonus voor elke nieuw aangedragen klant.

Klanten die zich via de website aanmelden moeten wel een meerjarencontract afsluiten van minimaal drie tot maximaal vijf jaar. Voor een 3-jarig contract krijgt de klant 10% korting, voor een 4-jarig 11% en voor een 5-jarig contract 12%. “Wij betalen de factuur van de distributeur en de klant betaalt ons”, legt Donkervoort, directeur van Energiebedrijf.com, uit. “Betaalt de afnemer bijvoorbeeld een dubbeltje per kilowattuur aan Nuon, dan betaalt hij ons negen cent.”

De korting heeft betrekking op de stroomprijs zelf en niet op de prijs die wordt berekend voor de levering. De energiedistributeurs blijven verantwoordelijk voor de infrastructuur en de levering.

Reageer op dit artikel