nieuws

Bank en gironummers krijgen tien cijfers

Faciliteren

Alle bank- en gironummers worden binnen twee tot drie jaar uitgebreid naar tien cijfers. Deze aanpassingen zijn noodzakelijk om Europese bankrekeningnummers op elkaar af te stemmen.

Alle bank- en gironummers worden binnen twee tot drie jaar uitgebreid naar tien cijfers. Rekeninghouders van de Postbank krijgen daardoor drie cijfers bij hun huidige nummer; houders van een rekening bij elke andere bank krijgen er een cijfer bij.

EUROPEES BETALINGSVERKEER GEAUTOMATISEERD

De aanpassingen zijn noodzakelijk om Europese bankrekeningnummers op elkaar af te stemmen. Om het Europese betalingsverkeer te kunnen automatiseren is deze wijziging absoluut noodzakelijk. Het is nog niet helemaal duidelijk of het cijfer (een nul) voor of achter het huidige nummer komt. Ook bij de Postbank gaat het om ‘nullen’ die voor of achter het huidige rekening nummer komen.

Overigens wordt het dankzij deze aanpassingen in de toekomst ook mogelijk om het rekeningnummer van de ene naar de andere bank mee te nemen.

Reageer op dit artikel