nieuws

Borst: Rookverbod op werkplek

Faciliteren

Minister Borst van Volksgezondheid wil een algeheel rookverbod op de werkplek. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van VWS meegedeeld. De bewindsvrouw stelt een wettelijk rookverbod voor, in alle kantoren en werkruimtes waar meerdere mensen werken.

Minister Borst vindt dat ‘iedereen recht heeft op een rookvrije werkplek’. Alleen als een werknemer een kamer voor zichzelf heeft en geen bezoek ontvangt, kan er straks nog gerookt worden. De D’66-bewindsvrouwe voelt zich gesteund door de uitspraak van de rechtbank in Breda, vorige maand. Daar bepaalde de rechter dat een PTT-medewerkster recht heeft op een rookvrije werkplek, en dat de werkgever daarvoor dient te zorgen.

De minister zegt dat het tijd wordt voor rigoureuze maatregelen, omdat de sociale partners in gebreke zijn gebleven. Zij komt dan ook met geheel nieuw pakket anti-rookmaatregelen. Naast het algehele rookverbod op de werkplek komt er ook een rookverbod op schoolpleinen en zou de tabaksproductie in Nederland moeten worden stopgezet.

Reageer op dit artikel