nieuws

Campagne voor groen op kantoor

Faciliteren

Heb jij al een plantje naast de computer staan? In tien Europese landen is de EU-advertentiecampagne ‘Healthy Green at Work’ gestart. Via advertenties en een website (www.healthygreenatwork.org) wordt aandacht gevraagd voor de positieve effecten van planten op de luchtkwaliteit in kantoren.

Heb jij al een plantje naast de computer staan? In tien Europese landen is de EU-advertentiecampagne ‘Healthy Green at Work’ gestart. Via advertenties en een website (www.healthygreenatwork.org) wordt aandacht gevraagd voor de positieve effecten van planten op de luchtkwaliteit in kantoren.

Organisatoren van de campagne zijn het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en Bloemenbureau Holland.

Binnenklimaat
Een goed binnenklimaat heeft veel invloed op de productiviteit en het welbevinden van werknemers. In veel werkruimten is de lucht te droog en komen schadelijke stoffen voor die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Veelvoorkomende gezondheidsklachten zijn: droge keel, branderige ogen en hoofdpijn. Deze klachten kunnen uiteindelijk leiden tot verkoudheid en griepachtige klachten, de belangrijkste oorzaken van kortdurend ziekteverzuim.


Groene werkomgeving


Planten blijken een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de werkomgeving. Planten nemen niet alleen schadelijke stoffen op, ze zijn ook natuurlijke stoffilters. Daarnaast brengen planten vocht in de lucht door verdamping. De vochtigheid in kantoren is vaak te laag, planten kunnen bijdragen aan het instandhouden van een goede luchtvochtigheid. De psychische effecten van een groene werkomgeving zijn belangrijk. Ze verhogen het algemene welbevinden en geven een rustgevend gevoel, wat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de productiviteit van werknemers.
<!– D(["mb","
Advertentiecampagne ‘Healthy Green at Work’
Door middel van de advertentiecampagne in tien Europese landen wordt aandacht gevraagd voor het onderwerp. Via de website is informatie beschikbaar die werkgevers helpt een beleid op te stellen voor groen op de werkplek. De landen waar de advertenties zullen verschijnen zijn Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Denemarken, Zweden, Finland, België en Nederland.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of voorbeeld-advertenties kunt u contact opnemen met
NIGZ-Werk & Gezondheid,
Mevrouw Helen Spruit of Christel van Capelleveen (projectmedewerker groen op het werk)
tel: 0348 – 437 670/82,
e-mail hspruit@nigz.nl

Op de website www.healthygreenatwork.org zijn alle materialen te downloaden of in meervoud gratis te bestellen

www.healthygreenatwork.org
www.nigz.nl

———————————————————-
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2005/11/09/t003.htm

Dit bericht wordt u in opdracht van de afzender toegezonden
met behulp van het Nieuwsbank persberichtenfilter. Hebben
wij het filter verkeerd ingesteld of is het email adres niet
juist, neem dan contact op met distributeur@nieuwsbank.nl

NIEUWSbank
interactief Nederlands persbureau
_________________________________
tel. 030-2881286  fax 030-2802114
postbus 5113, 3502 JC  Utrecht NL
http://www.nieuwsbank.nl/
_________________________________
passende aandacht voor elk nieuws
“,0] ); //–>
Advertentiecampagne


Door middel van de advertentiecampagne in tien Europese landen wordt aandacht gevraagd voor het onderwerp. Via de website is informatie beschikbaar die werkgevers helpt een beleid op te stellen voor groen op de werkplek. De landen waar de advertenties zullen verschijnen zijn Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Denemarken, Zweden, Finland, België en Nederland.

Reageer op dit artikel