nieuws

Duizenden ongevallen op het werk

Faciliteren

Op het werk is de kans op een ongeval 1 op 40. Jaarlijks raken 175.000 mensen gewond, waarvan honderd overlijden.

De kans om als werknemer een ongeluk te krijgen op de eigen werkplek is ongeveer één op veertig. Jaarlijks sterven in Nederland in totaal honderd mensen als gevolg van een ongeval op de werkplek. Het aantal gewonden bedraagt bijna 175.000. Dat blijkt uit cijfers van de arbeidsinspectie.

WEG VAN WERK

De meeste ongevallen komen voor in de bouw en industrie, de kans op een ongeval is daar een op twintig, twee keer zoveel als op andere werkplekken. Van de 175.000 werknemers die op het werk een ongeval hebben gehad, blijft bijna zeventig procent voor korte of langere tijd weg van het werk. Een kwart van de slachtoffers is zelfs een maand of langer afwezig.

Reageer op dit artikel