nieuws

Een op de tien Belgen telewerkt

Faciliteren

Terwijl het in Nederland nog niet zo wil vlotten met telewerken, werkt tien procent van onze zuiderburen al op afstand.

Tien procent van de Belgische beroepsbevolking doet aan telewerken. Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd in opdracht van Alcatel.

VOORBEREID

De enquête toont ook dat de Belgen in alles voorbereid zijn op werken op afstand. De Belgische regering bevordert telewerken in de hoop het mobiliteitsprobleem in te dammen. Een kwart van alle Belgische bedrijven heeft telewerkende werknemers. Nog eens 10% zegt het telewerken nog dit jaar te zullen invoeren. In totaal werken momenteel 150.000 Belgen op afstand. Dat is 10% van de beroepsbevolking. Het hoge aantal telewerkers in België is deels te verklaren voor de hoge gebruik van breedbandige internetverbindingen.

Lees op ManagementSupport.nl hoe je je eigen telewerkkantoor opzet. Kijk in de rubriek Persoonlijke Groei.

Reageer op dit artikel