nieuws

Huisdieren en make-up mee naar werk

Faciliteren

Thuiswerken is steeds gebruikelijker in de hedendaagse werkrealiteit, maar andersom nemen werknemers hun huis ook steeds vaker mee naar het werk. Tijdgebrek, files en zware takenpakketten zijn de belangrijkste redenen waarom dingen die normaal gesproken thuis afgehandeld worden, steeds vaker op kantoor plaatsvinden.

Thuiswerken is steeds gebruikelijker in de hedendaagse werkrealiteit, maar andersom nemen werknemers hun huis ook steeds vaker mee naar het werk. Tijdgebrek, files en zware takenpakketten zijn de belangrijkste redenen waarom dingen die normaal gesproken thuis afgehandeld worden, steeds vaker op kantoor plaatsvinden.

Dit varieert van douchen en opmaken tot het betalen van rekeningen en afspraken maken met vrienden en familie. Een en ander blijkt uit onderzoek van detacheringsbureau Office Angels onder 1.600 werknemers.

Make-up


Bijna driekwart van de vrouwen bewaart make-up in haar bureaula en een derde van hen heeft er totaal geen moeite mee dit op te doen in gezelschap van collega’s. Meer dan een kwart doet haar mascara onderweg op – in de trein, metro en zelfs achter het stuur. Meer dan zes van de tien vrouwen en bijna een derde van de mannen bewaart extra kleding op het werk – meestal een pak voor onverwachte afspraken. Bovendien bewaren vrouwen gemiddeld twee paar extra schoenen onder hun bureau. Acht procent van de medewerkers doucht ‘s ochtends op kantoor en 22 procent doet speciaal boodschappen voor op het werk – veelal ontbijtproducten

Afspraken

Een derde van de ondervraagden onderhoudt alleen contact met zijn vrienden tijdens werktijd, waarbij vooral e-mail gebruikt wordt om afspraken te maken. Nog een kwart geeft toe dagelijks te chatten met vrienden of familie vanaf de werkplek. Niet minder dan 87 procent maakt privé-afspraken, zoals met de kapper of de garage in de tijd van de baas.

Grenzen

Het blijkt dat mensen meer plezier hebben in hun werk als ze een stukje van hun privé-leven mee kunnen nemen naar kantoor. Maar duidelijke grenzen zijn wel op zijn plaats. Er kan bijvoorbeeld spanning ontstaan tussen mensen die veel privé-zaken regelen vanaf hun werkplek en degenen die werk en privé liever gescheiden houden. Bijna zeven van de tien werknemers geeft namelijk aan zich wel eens te irriteren aan collega’s die iets teveel niet-werkgerelateerde dingen doen. Grootste ergernissen zijn: het meenemen van kinderen of huisdieren (achttien procent), luide of genante telefoongesprekken (45 procent), stinkende sportspullen die rondslingeren (zestien procent) en bedwelmd worden door overmatig gebruik van deodorant of parfum (negen procent). Een ander risico is dat werknemers zich iets te goed thuis gaan voelen en dus te weinig doen.

Reageer op dit artikel