nieuws

Nederlanders goed verdienende EU-burgers

Faciliteren

Vind jij dat je goed verdient? Nederlanders behoren tot de best verdienende EU-burgers. Nederlanders hebben een gemiddeld besteedbaar inkomen van 2.400 euro per maand.

Vind jij dat je goed verdient? Nederlanders behoren tot de best verdienende EU-burgers. Nederlanders hebben een gemiddeld besteedbaar inkomen van 2.400 euro per maand.

Modaal
 
Alleen Luxemburgers (2.700 euro) en Denen (2.600 euro) houden meer over aan het einde van de maand. Bij de berekening is rekening gehouden met de lokale prijzen. Het koopkrachtverschil tussen een Nederlander en een Duitser met een modaal inkomen is 9 procent.
 
Belg
 
Het verschil met een Belg, die een hoge inkomstenbelasting heeft, is zelfs 25 procent. Het onderzoek laat zien dat de inkomensverschillen tussen de oude en de nieuwe EU-lidstaten nog steeds enorm zijn.

Reageer op dit artikel