nieuws

Nieuwe norm voor tafels

Faciliteren

Een nieuwe NEN norm voor ergonomische tafels is in de maak. Let op deze norm als je verantwoord wilt werken.

Een nieuwe NEN norm voor ergonomische tafels is in de maak. De NEN 2441 bevat de juiste afmetingen om ergonomisch verantwoord te werken.

TAFEL OP MAAT

De nieuwe norm geeft richtlijnen om tafels, voor zittend of staand werk, op ergonomische verantwoorde ellebooghoogte in te stellen. Er wordt rekening gehouden met de hedendaagse gemiddelde lichaamsbouw van de werkende bevolking, en met de lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen. De norm geldt straks als standaard, let dus op de NEN 2441 als je een werktafel gaat aanschaffen, dan weet je dat je tafel aan de wettelijke normen voldoet.

Meer informatie over deze nieuwe norm vind je bij het NNI.

Reageer op dit artikel