nieuws

Toetsenbord smerigste bureau-attribuut

Faciliteren

Ook zo’n kleverig toetsenbord? Je bent niet de enige. Toetsenborden, zo blijkt uit een Brits onderzoek, zijn zo’n beetje de smerigste attributen die zich op een gemiddeld bureau bevinden.

Ook zo’n kleverig toetsenbord? Je bent niet de enige. Toetsenborden, zo blijkt uit een Brits onderzoek, zijn zo’n beetje de smerigste attributen die zich op een gemiddeld bureau bevinden.
SNOEPRESTEN

In een doorsnee toetsenbord hoopt zich elke maand twee gram aan viezigheid op, wat alleen al in Engeland goed is voor driehonderd kilo per jaar! De rotzooi onder de toetsen varieert van oorsmeer, dode insecten, stukjes nagels tot as, snotjes en koekkruimels. Vooral koekkruimels doen het goed: meer dan de helft van de toetsenbordtroep bestaat uit koek- en chocoladeresten. Blijkbaar snoepen we onszelf te pletter achter de computer.
TOETSENBORDEN REINIGEN

Op zich is het geen probleem, die troep: het zijn tenslotte je eigen nagelresten en je eigen koekkruimels, dus ziek word je er niet van. Maar wie dagelijks moet flexwerken achter steeds verschillende toetsenborden kan lichtelijk onpasselijk worden bij de cijfers. Niet getreurd, toetsenborden zijn gemakkelijk schoon te poetsen: zet je computer uit, hoe het toetsenbord op z’n kop en schudden maar. Drenk daarna nog even een watten-staafje in de Glassex om de laatste plakkerige restje kwijt te raken. En dan kun je weer schoon en fris aan de slag.

Reageer op dit artikel