nieuws

Trein van de zaak

Faciliteren

Bedrijven in Nederland bieden hun medewerkers naast de leaseauto steeds vaker een treinabonnement aan. Vooral organisaties die behoefte hebben aan hoogopgeleid personeel, ‘lokken’ nieuwe medewerkers met een ‘trein van de zaak’.

Bedrijven in Nederland bieden hun medewerkers naast de leaseauto steeds vaker een treinabonnement aan. Dat meldde de NS. Het vervoerbedrijf zag de verkoop van het aantal bedrijfsabonnementen sinds de eeuwwisseling met 64 procent toenemen. De toename komt volgens een woordvoerder van NS neer op enkele tienduizenden forenzen en zakenreizigers.

Vooral organisaties die behoefte hebben aan hoogopgeleid personeel, ‘lokken’ nieuwe medewerkers met een ‘trein van de zaak’. Volgens de spoorwegonderneming neemt de kracht van de leaseauto als personeelslokkertje af door toenemende accijnzen, bijtelling en niet in de laatste plaats de files.

Het terugdringen van kosten is het belangrijkste argument voor bedrijven bij hun keuze voor de trein of voor een combinatie van vervoermiddelen. Autokilometers zijn veel duurder dan treinkilometers en de administratie vergt veel tijd en geld. Als medewerkers vaker de trein pakken, zijn minder parkeerplaatsen nodig.

Maar ook de medewerkers profiteren. In tegenstelling tot de leaseauto hoeft voor het privégebruik van het treinabonnement van de baas, geen belasting te worden bijbetaald. En wat dacht je van het milieu? 

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel