nieuws

Uit dienst? Hier met die laptop!

Faciliteren

Uitdiensttreders ‘vergeten’ jaarlijks voor tientallen miljoenen euro’s aan spullen in te leveren. Meestal staat op het secretariaat geregistreerd wie wat heeft. Ben je het overzicht kwijt? Dan geldt dat ook voor je spullen. Een paar tips om dat te voorkomen.

Uitdiensttreders ‘vergeten’ jaarlijks voor tientallen miljoenen euro’s aan spullen in te leveren. Dat is al vaker uit onderzoek gebleken. Meestal staat op het secretariaat geregistreerd wie wat heeft. Je manager gaat ervan uit dat bijvoorbeeld laptop en telefoon daar dan ook weer worden ingeleverd. Ben je het overzicht kwijt? Dan geldt dat ook voor je spullen. Een paar tips om dat te voorkomen.

– Houd overzicht
Leg alle bruikleengegevens vast. Dat kan al met een simpele Excelsheet met een paar kolommen: datum, in bruikleen gegeven aan…, rapporteert aan…, telefoonnummer. check de lijst regelmatig.

– Altijd tekenen voor ontvangst
Laat medewerkers altijd tekenen voor de ontvangst van mobiele spullen. Dan kunnen ze later nooit ontkennen dat iets in bruikleen is gegeven.

– Maak een checklist
Vaak gebeurt dit tekenen voor ontvangst bij de afdeling automatisering die de spullen uitgeeft. Als iemand uit dienst gaat, dan moet dat papier niet bij de automatisering, maar bij P&O of op het secretariaat liggen. Maak daarom een centrale checklist voor alles wat met beeindiging van een dienstverband te maken heeft.

Bron: HRPraktijk.nl

Reageer op dit artikel