nieuws

(Geen) zuivere koffie

Faciliteren

Koffie drinken zit ingebakken in onze cultuur en staat synoniem voor gezelligheid, een rustmomentje, maar ook voor overleg bij de koffieautomaat. Sommige medewerkers hoor je wel zeggen zo’n 9 koppen koffie per dag te drinken. Hoe gezond is koffie eigenlijk? Wat doet koffie met het menselijk lichaam? In koffie zit cafeïne en die kan tot […]

Koffie drinken zit ingebakken in onze cultuur en staat synoniem voor gezelligheid, een rustmomentje, maar ook voor overleg bij de koffieautomaat. Sommige medewerkers hoor je wel zeggen zo’n 9 koppen koffie per dag te drinken.

Hoe gezond is koffie eigenlijk? Wat doet koffie met het menselijk lichaam? In koffie zit cafeïne en die kan tot een verhoogde hartslag leiden of zelfs tot hartkloppingen. Koffie maakt nerveus, maar ook alert. Het heeft een verslavende werking, dus je blijft behoefte houden en die wordt steeds groter.

Er zijn vele wetenschappelijke studies over koffie en het effect op het menselijk lichaam. Uit deze studies komt naar voren dat het een groot verschil maakt welke kwaliteit koffie je drinkt. Automatenkoffie, Senseo, filterkoffie of een espresso met 100 procent arabicabonen hebben allemaal hun eigen kenmerken.

Volgens Wouter de Jong natuurgeneeskundig therapeut, heeft zuivere, biologische koffie de beste effecten en de minste bijeffecten. Net zoals bij groenten geldt ook voor koffie, hoe verser, hoe beter.

Het Voedingscentrum geeft aan dat een gezond volwassen persoon vier koppen koffie per dag kan drinken zonder dat dit schadelijk is. Bijkomend voordeel van veel koffie drinken is dat je sneller de dagelijks aanbevolen 1,5 tot 2 liter drinken bereikt.

En.. weet je dat mensen die ouder dan 100 jaar worden, gemiddeld 200 ml koffie per dag drinken?

Bron: gezondinbedrijf.com

Reageer op dit artikel