nieuws

Flexibilisering op de werkvloer zet door

Faciliteren

De flexibilisering van de Nederlandse arbeidsmarkt zet door. In 2013 was gemiddeld een op de vier werknemers nog zzp’er, uitzend- of oproepkracht, in 2020 zal dit aandeel flexibele krachten tot een derde zijn gegroeid. Dat blijkt uit onderzoek van TNO, dat 900 Nederlandse bedrijven in negen sectoren onderzocht in opdracht van de uitzendkoepel ABU, schrijft […]

De flexibilisering van de Nederlandse arbeidsmarkt zet door. In 2013 was gemiddeld een op de vier werknemers nog zzp’er, uitzend- of oproepkracht, in 2020 zal dit aandeel flexibele krachten tot een derde zijn gegroeid.

Dat blijkt uit onderzoek van TNO, dat 900 Nederlandse bedrijven in negen sectoren onderzocht in opdracht van de uitzendkoepel ABU, schrijft het Financieele Dagblad. Het aantal vaste contracten is sinds 2007, toen het nog ging om een vijfde, over de gehele linie gedaald, behalve in de vervoerssector.

“Werkgevers voelen de druk om verder te specialiseren, en te focussen op de kern”, zegt directeur arbeid en innovatie Paulien Bongers van TNO. Vooral in de zorg en de financiële wereld wordt een sterke daling verwacht. De horeca is een uitschieter: daar is al bijna 60 procent flexibel.

Reageer op dit artikel