vraag & antwoord

In het leasecontract van mijn werkgever staat dat het contract moet worden overgenomen als je ontslag neemt. Is dat gebruikelijk?

Faciliteren

Het is niet ongebruikelijk dat er zo’n clausule in voorkomt. Het geeft de werkgever niet het ongemak dat zodra de werknemer wil vertrekken uit het bedrijf, de werkgever nog een paar jaar met de auto blijft zitten. Vaak kiest de werkgever voor een bepaalde vorm van leasen, hij heeft met de leasemaatschappij hier afspraken over. […]

Het is niet ongebruikelijk dat er zo’n clausule in voorkomt. Het geeft de werkgever niet het ongemak dat zodra de werknemer wil vertrekken uit het bedrijf, de werkgever nog een paar jaar met de auto blijft zitten. Vaak kiest de werkgever voor een bepaalde vorm van leasen, hij heeft met de leasemaatschappij hier afspraken over. Maar je kunt als werknemer dit soort voorwaarden natuurlijk wel bespreken met je werkgever.

 

Reageer op dit artikel