vraag & antwoord

Moeten de pootjes van mijn toetsenbord nu ingeklapt staan of niet?

Faciliteren

Volgens Arbo-deskundigen is het beter om de pootjes niet uit te klappen. De opwaartse hoek die je met je pols maakt moet zo klein mogelijk zijn omdat je anders RSI in de hand werkt (die houding is vermoeiend en er staat zo te veel druk op je polsgewrichten). Je polsen moeten bij het typen in […]

Volgens Arbo-deskundigen is het beter om de pootjes niet uit te klappen. De opwaartse hoek die je met je pols maakt moet zo klein mogelijk zijn omdat je anders RSI in de hand werkt (die houding is vermoeiend en er staat zo te veel druk op je polsgewrichten). Je polsen moeten bij het typen in een neutrale en ontspannen stand staan.

De rij met de letters ASDF van het toetsenbord mag maximaal 3 cm hoog zijn. De hellingshoek van het toetsenbord moet tussen de 5 en 11 graden liggen. Als je de pootjes uitklapt, komt je toetsenbord daar bovenuit. Verder moet je toetsenbord stabiel zijn, zodat je weinig druk op je vingers/handen/polsen hoeft uit te oefenen.

Ergonomische toetsenborden kun je bestellen bij de Backshop: www.backshop.nl.

 

Reageer op dit artikel