nieuws

Trouw personeel steelt het meest

Geen categorie

Naarmate het aantal dienstjaren toeneemt, is personeel meer geneigd iets van de baas te stelen. Vooral personeel dat tien jaar of langer in dienst is, lijkt het verschil tussen mijn en dijn niet te kennen. Uit onderzoek blijkt dat tien op de honderd werknemers elke dag frauderen of stelen.

Naarmate het aantal dienstjaren toeneemt, is personeel meer geneigd iets van de baas te stelen. vooral personeel dat tien jaar of langer in dienst is, lijkt het verschil tussen mijn en dijn niet te kennen.

Dat constateert Hoffman Bedrijfsrecherche op basis van de jaarstatistieken 2007. Uit onderzoek op basis van accountantsgegevens blijkt dat tien op de honderd werknemers elke dag frauderen of stelen.

Bijna twee derde van alle daders is tussen de zes en dertig jaar in dienst van een onderneming. Ruim 35 procent van de daders is tussen de 36 en 45 jaar, waarvan 92 procent man is. Het onderzoek onder enkele duizenden werknemers heeft 750 bekentenissen opgeleverd. Afgunst, het mislopen van promoties en andere frustraties stimuleren diefstal en fraude binnen bedrijven.

‘Het gaat niet alleen om personeelsleden die een paar honderd euro achteroverdrukken, soms gaat het om vele miljoenen’, zegt directeur Jos Mäkel van Hoffmann Bedrijfsrecherche in De Telegraaf. ‘We zien sowieso een toename van stelende werknemers’.

‘Werkgevers reageren vaak erg emotioneel als blijkt dat trouwe personeelsleden stelen. Ze verwachten het domweg niet’, aldus Mäkel.

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel