nieuws

Niet ontbijten = slechter presteren

Geen categorie

Werknemers die niet ontbijten, maken meer fouten tijdens hun werk of studie en zijn minder oplettend in het verkeer. Zonder ontbijt blijft het lichaam langer ‘wazig’. Om te kunnen presteren heeft het lichaam grote behoefte aan brandstof, ontbijten is hiervoor essentieel.

Werknemers die niet ontbijten, maken meer fouten tijdens hun werk of studie en zijn minder oplettend in het verkeer, blijkt uit onderzoek van Motivaction. Zonder ontbijt blijft het lichaam langer ‘wazig’. Om te kunnen presteren heeft het lichaam grote behoefte aan brandstof, ontbijten is hiervoor essentieel.

Meer dan de helft van de ruim 500 ondervraagde Nederlanders gelooft na een goed ontbijt minder brokken te maken dan het wanneer het ontbijt is overgeslagen. 72 procent gaf aan ontbijten noodzakelijk te vinden om zijn werk goed te kunnen doen. Volgens 65 procent zijn ontbijters succesvoller in werk of studie dan niet-ontbijters.
Ook psychofysioloog dr. S. van Eekelen onderschrijft het belang van een ontbijtje, en niet alleen voor volwassenen. Van Eekelen: ‘Het verband tussen niet ontbijten en schoolprestaties bij kinderen is ook veelvuldig onderzocht. De resultaten tonen massaal een afname in aandacht en vooral in geheugen.’

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat meer dan de helft van de vrouwen (54 procent) denkt in het verkeer minder alert te zijn dan mannen (45 procent) wanneer ze niet hebben ontbeten. Daarnaast heeft niet ontbijten effect op relaties: meer dan een vijfde geeft aan dat niet ontbijten zorgt voor meer ruzie tussen stellen. Een derde stelde zonder ontbijt meer te snauwen.

Bron: P&Oactueel

Reageer op dit artikel