nieuws

Sigaar uit eigen doos

Geen categorie

Wie met zijn baas onderhandelt over het salaris, kan baat hebben bij humor en assertiviteit. Voordat je begint met de onderhandelingen moet je je afvragen wat je wilt: meer vrije tijd, of geld. Ga je voor het geld, vergeet dan niet je af te vragen wat overblijft van het brutosalaris. ‘Brutobedrag’ is namelijk een mooi woord voor misleiding. En een dertiende maand? Dat is gewoon een ‘sigaar uit eigen doos’.

Wie met zijn baas onderhandelt over het salaris, kan baat hebben bij humor en assertiviteit. Voordat je begint met de onderhandelingen moet je je afvragen wat je wilt: meer vrije tijd, of geld. Ga je voor het geld, vergeet dan niet je af te vragen wat overblijft van het brutosalaris. ‘Brutobedrag’ is namelijk een mooi woord voor misleiding. En een dertiende maand? Dat is gewoon een ‘sigaar uit eigen doos’…

… want de baas houdt dat bedrag gedurende twaalf maanden in van het salaris. Een winstuitkering klinkt overigens ook mooier dan die is. Van de winst worden namelijk eerst 700 soorten kosten afgetrokken, en het restje wordt verdeeld over alle wereldwijde werknemers van het bedrijf.

Als je begint met onderhandelen, kun je het ijs breken met een opmerking als ‘doe mij maar twee ton en een slof sigaretten, dan praten we nergens meer over’. Humor kan bovendien goed van pas komen bij pogingen om te imponeren en een zo gunstig mogelijke deal te sluiten.
Bron: Carp, managersonline.nl

Reageer op dit artikel