nieuws

Eén euro voor een schoon toilet

Geen categorie

Nederlanders vinden hun werkplek steeds smeriger. Om over het (afdelings)toilet maar niet te spreken. Dit blijkt uit een onlangs door SynovateInterview NSS gehouden onderzoek naar schoonmaakbeleving. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van schoonmaakbedrijf Hago. Volgens algemeen directeur Rob Westerlake hechten werknemers veel waarde aan een schone werkplek. Zoveel zelfs, dat meer dan een kwart van de werknemers één euro per maand wil betalen voor een schoon toilet.

Nederlanders vinden hun werkplek steeds smeriger. Om over het (afdelings)toilet maar niet te spreken. Dit blijkt uit een onlangs door SynovateInterview NSS gehouden onderzoek naar schoonmaakbeleving. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van schoonmaakbedrijf Hago. Volgens algemeen directeur Rob Westerlake hechten werknemers veel waarde aan een schone werkplek. Zoveel zelfs, dat meer dan een kwart van de werknemers één euro per maand wil betalen voor een schoon toilet.

Verder laat het onderzoek zien dat 47 procent van de werknemers de pc niet schoon vindt en ruim een kwart (27 procent) vindt z’n werkplek/bureau niet schoon. Maar om op het toilet terug te komen: 4 procent van de werknemers vind het smerig om de toiletbril met blote handen omhoog of naar beneden te doen. Na een ‘grote boodschap’ hanteert 72 procent van de werknemers de toiletborstel. 73 procent geeft aan dat de toiletten bij hun werkgever dusdanig schoon zijn dat ze er ook op durven zitten. Dus als we het door een andere ‘bril’ bekijken zouden we kunnen zeggen dat meer dan een kwart van de werknemers liever niet op het werk naar toilet gaat. En dat ligt echt niet aan de schoonmakers!

Reageer op dit artikel