nieuws

Sportende werknemer is productiever

Geen categorie

Een sportende werknemer werkt harder. Toch stimuleert 72 procent van de werkgevers het sporten niet. Van de bedrijven die het sporten van de werknemers stimuleren, doet 18 procent dit door korting te geven op een abonnement van een sportschool, 7 procent faciliteert een interne sportruimte en 3 procent organiseert een sportdag met collega`s.

Een sportende werknemer werkt harder. Toch stimuleert 72 procent van de werkgevers het sporten niet. Van de bedrijven die het sporten van de werknemers stimuleren, doet 18 procent dit door korting te geven op een abonnement van een sportschool, 7 procent faciliteert een interne sportruimte en 3 procent organiseert een sportdag met collega`s. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder bijna 600 respondenten.

Toch sport 45 procent van de respondenten liever niet met collega’s, terwijl 39 procent dat ziet als een goede manier om elkaar beter te leren kennen.
Bijna driekwart van de werknemers zorgt voor extra beweging overdag, bijvoorbeeld door de trap in plaats van de lift te nemen. 25 procent fietst naar het werk en 16 procent doet aan lunchwandelen.

‘Een werkgever kan sporten ook stimuleren door bijvoorbeeld een fietsplan of gezond eten in het bedrijfsrestaurant aan te bieden’, meent marketing manager Martijn van der Neut van NationaleVacaturebank.nl.

Bron: MDWeekly

Reageer op dit artikel