nieuws

60 procent drinkt te veel op bedrijfsevent

Geen categorie

60 procent van de werknemers drinkt op een bedrijfsevent meer dan het wettelijk toegestane. 56 procent van de organiserende bedrijven vindt dat een medewerker zelf verantwoordelijk is voor het eigen drankgebruik.

60 procent van de werknemers drinkt op een bedrijfsevent meer dan het wettelijk toegestane. 56 procent van de organiserende bedrijven vindt dat een medewerker zelf verantwoordelijk is voor het eigen drankgebruik. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Stayokay Events bij 489 opdrachtgevers.

56 procent van de ondervraagde bedrijven organiseert minimaal twee keer per jaar een bedrijfsevenement. 71 procent van de respondenten drinkt dan alcohol. Alhoewel men geen expliciete mening heeft over de stelling dat collega’s het drankgebruik van elkaar in de gaten moeten houden, spreekt 58 procent van de respondenten een collega erop aan indien hij of zij te veel gedronken heeft.

Maatregelen als het verstrekken van consumptiebonnen om het drankgebruik in de hand te houden, worden amper getroffen. 73 procent van de bedrijven zegt dat niet te doen. 63 procent regelt ook geen vervoer of overnachting en slechts 8 procent van de respondenten regelt zelf een BOB of maakt gebruik van het openbaar vervoer. Een derde van de werknemers vindt het overigens de verantwoordelijkheid van de werkgever om ervoor te zorgen dat zij veilig thuiskomen.

Stayokay Events adviseert opdrachtgevers om aan een bedrijfsuitje, vergadering of themafeest een overnachting te koppelen. Werknemers kunnen dan in een bedrijfspyama van een comfortabele nachtrust genieten en bij een stevig ontbijt – in een company ochtendjas met bijpassende sloffen, met collega’s napraten… zie je het voor je?

Bron: Eventplanner

Reageer op dit artikel