nieuws

Dronken collega’s zíjn niet leuk

Geen categorie

Zo rond deze tijd vindt in veel bedrijven weer de traditionele kerstborrel plaats. Ook dit jaar staat het drankgebruik tijdens die borrel weer ter discussie. En terecht als je bedenkt dat 77 procent van de werknemers hun drankgebruik niet matigt tijdens de kerstborrel op het werk, zij drinken juist te veel.

Zo rond deze tijd vindt in veel bedrijven weer de traditionele kerstborrel plaats. Ook dit jaar staat het drankgebruik tijdens die borrel weer ter discussie. En terecht als je bedenkt dat 77 procent van de werknemers hun drankgebruik niet matigt tijdens de kerstborrel op het werk, zij drinken juist te veel. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 626 respondenten.

Van de grote groep drinkende werknemers, geeft ruim een derde aan zelf ook te veel te drinken tijdens de kerstborrel. Collega’s zijn niet altijd blij met dit gedrag. 44 procent ergert zich aan dronken collega’s terwijl 32 procent het wel grappig vindt.

Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl: ‘De crisis heeft weinig verandering gebracht in de manier waarop de kerstborrel wordt gevierd. Drie jaar geleden, ruim voor de crisis, hebben we hetzelfde onderzoek gehouden. Werknemers drinken nog steeds veel op de kerstborrel van het werk en een groot deel van de collega’s blijft zich hieraan ergeren.’

Meer dan de helft van de werknemers heeft dit jaar gewoon een kerstborrel. ‘Zo’n borrel is dan ook een uitgelezen moment om op een positieve en informele manier als collega’s onder elkaar te zijn’, aldus Schmit. Bijna één derde van de werknemers heeft overigens, ongeacht de crisis, nooit een borrel. Werknemers zijn echter wél kieskeuriger geworden in het wel of niet naar de kerstborrel gaan: drie jaar geleden liet een kleine 12 procent de aanwezigheid op de kerstborrel afhangen van welke collega’s gingen. Inmiddels is dit aantal gestegen naar 15 procent.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel