nieuws

Met oudjaar gratis parkeren in grote steden

Geen categorie

In de centra van de vier grote steden hoeven bezoekers rond de jaarwisseling geen parkeergeld te betalen. In Rotterdam worden alle 2.800 parkeerautomaten afgesloten. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht is ongeveer de helft van de automaten niet in gebruik om vernieling door vuurwerk te voorkomen. Dat meldden de gemeenten maandag.

In de centra van de vier grote steden hoeven bezoekers rond de jaarwisseling geen parkeergeld te betalen. In Rotterdam worden alle 2.800 parkeerautomaten afgesloten. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht is ongeveer de helft van de automaten niet in gebruik om vernieling door vuurwerk te voorkomen. Dat meldden de gemeenten maandag.

Stadstoezicht Rotterdam is maandag begonnen met het afschermen van bijna 2.800 parkeerautomaten om te voorkomen dat deze door vuurwerk worden vernield. Op de parkeerplaatsen bij de afgesloten automaten hoeft geen parkeergeld te worden betaald. De stadswachten delen geen bonnen uit.

Amsterdam sluit 1.300 van de 3.600 automaten, Den Haag de helft van de 1.800 stuks en Utrecht 210 van de ruim 600 betaalpalen. In de dagen na de jaarwisseling worden de automaten weer in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel