nieuws

Het Valentijnsvirus

Geen categorie

Valentijnsdag staat niet in de top tien van meest geliefde feestdagen in Nederland. Maar liefst zeven van de tien Nederlanders vinden Valentijnsdag een onaantrekkelijke aangelegenheid. Maar mocht je zondag a.s. onverhoopt tóch dat hartje in je mailbox openen: grote kans dat het virus toeslaat!

Valentijnsdag staat niet in de top tien van meest geliefde feestdagen in Nederland. Maar liefst zeven van de tien Nederlanders vinden Valentijnsdag een onaantrekkelijke aangelegenheid. Maar mocht je zondag a.s. onverhoopt tóch dat hartje in je mailbox openen: grote kans dat het virus toeslaat!

Alhoewel Valentijnsdag in Nederland niet bijster hoog staat aangeschreven, besteedt een substantieel gedeelte van de bevolking wel degelijk aandacht aan deze dag. Voor sommigen is ware liefde de reden achter het sturen van een kaartje, bloemetje, hartje… En juist met dat hartje moet je uitkijken, vooral als dat in je inbox staat!

Het internet – en mogelijk ook het samenvallen met carnaval – spelen criminelen in de kaart. Zij verpakken hun spamberichten waarin gevaarlijke virussen kunnen huizen of links naar nepadvertenties, in een aantrekkelijke valentijnskaart. Zij verspreiden daar speciaal voor Valentijnsdag kleine applicaties (apps) waarin kwaadaardige programma’s zitten of software om iemand heimelijk te volgen.

Het kan zomaar zijn dat als jij na je avondje stappen een liefdesverklaring in je mailbox verwacht, de boodschap wel eens niets met romantiek te maken kan hebben, wel met een lelijke ‘besmetting’.

Reageer op dit artikel