nieuws

Vakantiebaantje vaak voor kinderen eigen medewerkers

Geen categorie

Veel grote bedrijven reserveren de beschikbare vakantiebaantjes vaak grotendeels of exclusief voor de kinderen van het eigen personeel. Onder meer bij de banken BNP Paribas Fortis en Dexia krijgen de kinderen van het eigen personeel voorrang voor het invullen van vakantiebaantjes.

Vele grote bedrijven reserveren de beschikbare vakantiebaantjes vaak grotendeels of exclusief voor de kinderen van het eigen personeel. Dat blijkt uit een enquête van de kranten van Sud Presse bij een aantal grote bedrijven. 

Bij BNP Paribas Fortis, dat dit jaar ongeveer 560 vakantiebanen beschikbaar heeft, werden vorig jaar slechts 36 banen toegewezen aan jongeren die geen gezinsband hadden met het bedrijf.

De voorrang voor kinderen van eigen personeel geldt echter ook voor de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB en de nationale spoorwegmaatschappij NMBS. Verder benadrukt Sud Presse dat meer en meer jongeren via een interim-kantoor naar een vakantiebaan zoeken. Uitzendbureau Randstad zou het voorbije jaar ongeveer 40.000 studenten hebben ontvangen.

Bron: profnews.nl

Reageer op dit artikel