nieuws

To sing from the same song sheet

Geen categorie

Vergaderingen zijn zowat de meest gehate bezigheden in het bedrijfsleven. Maar dat hoeft niet, want er is een zeer belangrijke reden waarom we zo nu en dan samen moeten zitten (en liefst op regelmatige basis).

Vergaderingen zijn zowat de meest gehate bezigheid in het bedrijfsleven.  Maar dat hoeft niet, want er is een zeer belangrijke reden waarom we zo nu en dan samen moeten zitten, en liefst op regelmatige basis.

To sing from the same song sheet is een Engelse uitdrukking die aangeeft dat iedereen hetzelfde standpunt verkondigt. En dat is cruciaal. Bedrijven komen pas echt in de problemen wanneer verschillende mensen verschillende standpunten gaan verkondigen. En dat gebeurt regelmatig.

Denk je echt dat dit soort problemen kan worden opgelost door een paar e-mails en een telefoontje? Dat is onwaarschijnlijk. De beste manier om dit probleem op te lossen is dus een vergadering. Fysiek samenkomen is de enige manier om iedereen snel en efficiënt op één lijn te krijgen.

Dat iedereen hetzelfde verhaal brengt is iets wat door managers vaak als vanzelfsprekend wordt geacht, maar het allesbehalve is. Ook veronderstellen dat alle teamleden begrijpen wat een manager bedoelt en dat ze hun rol in de puzzel naar een nieuw gegeven kunnen relateren, zijn veelgemaakte fouten.

Omdat ook e-mails en memo’s verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd, blijft niets anders over dan het beleggen van een meeting. Wie er echt van overtuigd is dat iedereen op dezelfde golflengte zit, kan een vergadering nog altijd annuleren. De collega’s zullen hem of haar dankbaar zijn.

Bron: express.be

 

Reageer op dit artikel