nieuws

Sporten goed voor je conditie én voor je werkprestaties

Geen categorie

Sporten verbetert niet alleen je conditie, het heeft ook een positief effect op je werkprestaties. Met de juiste sport wordt dit nog eens versterkt. Carrièresite Jobat combineert vijf werksituaties aan een bijpassende sport. Je hoofd leegmaken, calorieën verbranden of je uitleven ‘in de ring’; er zit vast iets voor je bij. En de fiets pakken kan natuurlijk altijd.

Sporten verbetert niet alleen je conditie, het heeft ook een positief effect op je werkprestaties. Met de juiste sport wordt dit nog eens versterkt. Carrièresite Jobat combineert vijf werksituaties aan een bijpassende sport. Je hoofd leegmaken, calorieën verbranden of je uitleven ‘in de ring” ; er zit vast iets voor je bij. En de fiets pakken kan natuurlijk altijd.

1. Zet je zorgen opzij, ga zwemmen
Zwemmen laat je ontsnappen aan torenhoge stress en de zorgen over de werksituatie. Met zwemvliezen aan, badmuts op en een handdoek om de nek waan je je toevallig wel even aan een wit Bounty-strand. Mooi meegenomen: met zwemmen verbrand je 500 tot 700 calorieën per uur.

2. Maak je hoofd leeg, doe aan yoga
Veel verschillende taken en rollen? Loopt het hoofd over van de verschillende petten? Met 20 minuten yoga per dag wordt werkstress met 10 procent verminderd. Het verbetert tevens de flexibiliteit en het mentale evenwicht.

3. Leef je uit, ga boxen
Geen erkenning of aandacht op het werk? Kies voor ontlading en leef je uit met boksen. Speel het spel op controle en coördinatie, het helpt je inzicht te krijgen en de juiste beslissingen te nemen.

4. Nieuwe uitdaging? Ga fietsen.
Nieuwe kansen en uitdagingen zijn fantastisch. Het duurt echter even voordat er grip op de situatie ontstaat. Fietsen is de ideale stimulans en zet de gedachten op een rij. Stel uitdagende doelen. Het hardt het karakter en geeft een kick.

5. Eenzaam of op grote hoogte? Speel basketbal!
Kijken collega’s op je neer of toren je boven ze uit? Kies een teamsport zoals basketbal. Geniet van driepunters en fastbreaks. Het is van belang om teamgenoten te laten scoren. Er gaat niets boven het gevoel bij een winnend team te horen.

Bron: hollandfit.nl

Reageer op dit artikel