nieuws

Secretaressedictee 2010: zonnige finale in Garderen

Geen categorie

Van de maar liefst 6.200 deelnemers aan de voorrondes waren de 50 beste uitgenodigd om naar de finale te komen in de Veluwse bossen. Zij gingen op 23 september vlijtig de pennenstrijd met elkaar aan in de grote finale van het Secretaressedictee. En dat dictee was pittig… Handenwringend, tandenknarsend lastig!

Van de maar liefst 6.200 deelnemers aan de voorrondes waren de 50 beste uitgenodigd om naar de finale te komen in de Veluwse bossen. Zij gingen op 23 september vlijtig de pennenstrijd met elkaar aan in de grote finale van het Secretaressedictee. En dat dictee was pittig… Handenwringend, tandenknarsend lastig!

Ontvangst
Bilderberghotel Groot Heideborgh in Garderen verwelkomde alle deelnemers en hun supporters hartelijk op deze officiële eerste herfstdag. De sfeer was ontspannen; de meesten genoten eerst op het terras van de warme najaarszon.
De sfeer zat er dus in, ook toen iedereen zich even later terug waande op de middelbare school: de secretaressen moesten plaatsnemen achter tafels in examenopstelling. Niemand minder dan Philip Groot Dictee der Nederlandse Taal Freriks, las het finaledictee voor en deed dat met zijn welbekende charme. Hij droeg het dictee prachtig voor en had met zijn welbekende humor regelmatig de lachers op zijn hand.

Winnaars
De drie winnaars waren bij de prijsuitreiking behoorlijk van hun stuk gebracht. Inge van den Hoek, winnaar van de eerste prijs, was er dolblij mee: een geheel verzorgd weekend voor twee personen (mét Porsche) in één van de mooiste Bilderberghotels. Ook Nannie van Berkel-Broers (tweede) en Myrthe Hetzel (derde) genoten van deze bijzondere dag. Zij wonnen een overnachting voor twee personen. Met hun handen vol, bos bloemen, trofee én voucher poseerden de drie taalwonders voor de fotograaf, geflankeerd door Philip Freriks.
Na het hersenkrakende dictee en de workshop van Judith Winterkamp en Marlies Wopereis vormde de prijsuitreiking en de borrel een ontspannen afsluiting van een (in)spannende dag.

> Volledige tekst van het Secretaressedictee
> Fotoimpressie
> Video

Reageer op dit artikel