nieuws

Wachtwoorden vaak verre van veilig

Geen categorie

De eigen voor- of achternaam, al dan niet aangevuld met het geboortejaar. Of de geboortedatum van partner, echtgenoot, kinderen of kleinkinderen, en anders de naam van het favoriete huisdier: wachtwoorden die gebruikt worden op internet zijn vaak verre van veilig.

De eigen voor- of achternaam, al dan niet aangevuld met het geboortejaar. Of de geboortedatum van partner, echtgenoot, kinderen of kleinkinderen, en anders de naam van het favoriete huisdier: wachtwoorden die gebruikt worden op internet zijn vaak verre van veilig. Gevaarlijk, zéker voor bedrijven waar gevoelige informatie op de pc’s of servers is opgeslagen. Hackers liggen op de loer.

Wachtwoord Wissel Week wijst je op het gevaar van makkelijk te achterhalen wachtwoorden. De wisselweek maakt deel uit van de campagne Digivaardig & Digibewust, een initiatief van de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De campagne richt zich vooral op het bedrijfsleven, omdat daar de meeste schade wordt geleden. Onderdeel van de campagne is wissel je wachtwoord (www.wisseljewachtwoord.nl). Na het beantwoorden van vijf persoonlijke krijg je een nieuw wachtwoord toegestuurd dat door de combinatie van cijfers, letters en speciale tekens veilig, uniek en sterk is!

Reageer op dit artikel