nieuws

Het laatste taboe

Geen categorie

Het was altijd een van de laatst overgebleven taboes: een relatie en seks met je baas. Toch blijken steeds minder mensen er nog moeite mee te hebben. Een Amerikaanse poll wees onlangs uit dat werknemers nog liever met hun baas ‘het bed delen’ dan dat ze hem of haar willen toevoegen als contact op LInkedIn of iets dergelijks.

Het was altijd een van de laatst overgebleven taboes: een relatie en seks met je baas. Toch blijken steeds minder mensen er nog moeite mee te hebben. Een Amerikaanse poll wees onlangs uit dat werknemers nog liever met hun baas ‘het bed delen’ dan dat ze hem of haar willen toevoegen als contact op LinkedIn of iets dergelijks. De peiling werd uitgevoerd door detacheerder Adecco Staffing onder 1000 Amerikaanse werknemers.

Slechts 6 procent van de respondenten beweerde dat ze wel met hun baas bevriend willen zijn op LinkedIn als hun carrière er door in een stroomversnelling zou raken. Maar meest opvallend was dat meer mensen een vluggertje op de werkvloer met de baas wel ziet zitten; op de vraag of ze ‘een vluggertje’ met de baas zouden overwegen om hogerop te komen ging 9 procent ‘volledig akkoord’ en 7 procent ‘eerder akkoord’. Ruim 3 procent zou de baas toevoegen op Facebook.

Van de deelnemers aan de poll zegt 82 procent niet via sociale netwerkwerksites bevriend te zijn met hun baas. Maar wanneer de baas de werknemer als contact wil toevoegen, voelt 34 procent van de vrouwen en 24 procent van de mannen zich verplicht de uitnodiging te aanvaarden. Meer vrouwen dan mannen stellen hun online privacy-instellingen bij.

Bron: kluwermanagement.nl

Reageer op dit artikel