nieuws

Lief meisje wordt snelle meid

Geen categorie

Maak je het iedereen – behalve jezelf – altijd naar de zin? Voel je je slaaf van je werk? Dan is de kans groot dat je je altijd opstelt als ‘het lieve meisje’.

Maak je het iedereen – behalve jezelf – altijd naar de zin? Voel je je slaaf van je werk? Dan is de kans groot dat je je altijd opstelt als ‘het lieve meisje’.

Veel vrouwen krijgen van jongsaf aan de boodschap mee dat ze ‘lief’ en ‘aardig’ moeten zijn. Aardig en lief worden als positieve eigenschappen van meisjes beschouwd. Maar voor een succesvolle carrière is ’t beter om dat te veranderen in ‘snelle meid’. Kate White, schrijfster van het boek ‘Snelle meiden komen ver’, geeft negen regels om van een lief meisje een snelle meid te worden:

Een lief meisje…’
…houdt zich aan de regels
…probeert alles te doen
…werkt zich kapot
…wil dat iedereen haar aardig vindt
…houdt zich op de vlakte
…wacht geduldig op salarisverhoging en promotie
…vermijdt confrontaties
…maakt zich druk om de mening van anderen
…neemt nooit risico’s

Een snelle meid…
…houdt zich niet aan de regels – of maakt ze zelf
…weet wat ze wil
…doet alleen het noodzakelijke
…maakt zich er niet druk over of mensen haar aardig vinden
…deelt de lakens uit
…zegt wat ze wil
…gaat problemen niet uit de weg
…gaat op haar intuïtie af
…neemt weloverwogen risico’s

Veranderen van een lief meisje in een snelle meid zal niet van de ene op de andere dag gaan, maar zoals Kate White schrijft: ‘Zodra je een heel klein beetje lef probeert te tonen, zul je merken dat het zo effectief en aanstekelijk is, dat je graag meer probeert.’

Met een gezonde dosis lef en het nemen van enige weloverwogen risico’s, kun je het verder schoppen dan wanneer je voorzichtig te werk gaat!

Bron: carriëretijger.nl

Reageer op dit artikel