nieuws

‘t Is nooit goed

Geen categorie

Bijna de helft van de werknemers (47 procent) heeft nooit een bedrijfsuitje. De medewerkers die wel een uitje hebben, klagen daarover. Het merendeel (43 procent) klaagt vooraf als het uitje bekend wordt; 12 procent klaagt na afloop. Mag jij het bedrijfsuitje organiseren? Dan ben je niet te benijden… zou je denken. 

Bijna de helft van de werknemers (47 procent) heeft nooit een bedrijfsuitje. De medewerkers die wel een uitje hebben, klagen daarover. Het merendeel (43 procent) klaagt vooraf als het uitje bekend wordt; 12 procent klaagt na afloop. Mag jij het bedrijfsuitje organiseren? Dan ben je niet te benijden… zou je denken.

Dat blijkt uit onderzoek van Nationalevacaturebank.nl onder ruim 1000 werknemers en werkgevers.

Toch is ‘het bedrijfsuitje’ goed voor het onderlinge contact tussen werknemers. Nu het in Nederland weer iets beter gaat, gaan mensen weer jobhoppen. Maar een goede sfeer op het werk, houdt medewerkers ‘binnenboord’.

Bijna een op de drie respondenten heeft jaarlijks een bedrijfuitje. De meeste werknemers (27 procent) geven de voorkeur aan een sportief bedrijfsuitje. Uit eten is voor 21 procent het favoriete uitje, gevolgd door een creatieve workshop (13 procent) en een ouderwetse activiteit als bowlen (10 procent). Een kwart maakt het soort uitje niet uit zolang er maar geborreld wordt. Ruim een op de drie vindt dat de personeelsvereniging het bedrijfsuitje moet organiseren.

Bron: nu.nl

 

Reageer op dit artikel