nieuws

Thuiswerken minst belangrijke arbeidsvoorwaarde

Geen categorie

Thuiswerken is de minst belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO onder 22.000 Nederlandse werknemers. Hier volgt de top 8 van belangrijkste arbeidsvoorwaarden.

 

 

Thuiswerken is de minst belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO onder 22.000 Nederlandse werknemers. Wat wel heel belangrijk wordt gevonden, is een goede leidinggevende. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO onder 22.000 Nederlandse werknemers.

Het onderzoeksinstituut vroeg de respondenten naar hun wensen wat betreft arbeidsvoorwaarden. Een hoge waardering krijgen een goede leidinggevende, goede werkzekerheid, een goed salaris en interessant werk.

Volgens Paulien Bongers, Innovatiedirecteur Arbeid bij TNO, doen werkgevers er goed aan om ook naar de zachte arbeidsvoorwaarden te kijken. ‘Werkinhoud en goede leidinggevende zijn net als de harde arbeidsvoorwaarden zoals salaris en werkzekerheid voor werknemers belangrijk.’

Onbelangrijk
De mogelijkheid om thuis te werken staat helemaal onderaan het lijstje. Zo vindt 65% thuiswerken onbelangrijk, terwijl maar 9% het heel belangrijk vindt. Volgens de onderzoekers heeft dit mogelijk te maken met het ondergeschikte belang dat thuiswerken heeft ten opzichte van de arbeidsvoorwaarden salaris, werkzekerheid en interessant werk.

Hier volgt de top 8 van belangrijkste arbeidsvoorwaarden.

1. Goede leidinggevende
2. Interessant werk
3. Werkzekerheid
4. Goed salaris
5. Leermogelijkheden
6. Deeltijdwerken
7. Zelf werktijden bepalen
8. Thuiswerken

Bron: Facto Magazine

Reageer op dit artikel