nieuws

Slechte werksfeer in veel Europese landen

Geen categorie

Slechts één op de vijf Europese werknemers vindt de sfeer in het bedrijf goed en motiverend. Dit blijkt uit een onderzoek van de vacaturesite StepStone onder achtduizend respondenten.

Slechts één op de vijf Europese werknemers vindt de sfeer in het bedrijf goed en motiverend. Dit blijkt uit een onderzoek van de vacaturesite StepStone onder achtduizend respondenten.

Van de Europese werknemers zegt maar 21 procent tevreden te zijn over de werksfeer. Daarentegen zegt 42 procent van de ondervraagden dat de werksfeer in hun bedrijf slecht is en hen teleurstelt.
De rest van de werknemers verklaart over het algemeen tevreden te zijn over de werksfeer, al zijn er wel een aantal slechte aspecten.

Nederland
Ook Nederlanders zijn over het algemeen niet erg tevreden over hun werksfeer. Hier zegt 33 procent een slechte en teleurstellende werksfeer te hebben. Maar 26 procent van de Nederlandse werknemers is tevreden met de werksfeer binnen hun bedrijf en zegt dat de sfeer ze motiveert.
De rest van de respondenten verklaart dat er een aantal negatieve aspecten zijn, maar dat ze daarnaast wel tevreden te zijn.

Europa
Het onderzoek laat verder nog veel verschillen zien tussen de Europese landen. De werknemers in Duitsland, Oostenrijk en Denemarken zijn het meest ontevreden over de werksfeer. In Duitsland zegt bijna één op de twee niet gelukkig te zijn met de werksfeer. Een hoog resultaat, helemaal als je kijkt naar Noorwegen. Hier verklaart slechts 19 procent niet gelukkig te zijn met de werksfeer. 

Een ander land waar de werknemers erg gelukkig zijn met de relatie met zijn of haar collega’s, is Frankrijk. Eén op de drie werknemers verklaart hier tevreden te zijn met de werksfeer. Slechts 24 procent van de Franse werknemers is ontevreden met de werksfeer binnen het bedrijf.

Bron: nu.nl

Reageer op dit artikel