nieuws

Vaders willen niet parttime werken

Geen categorie

In de afweging om voor een werkgever te kiezen, speelt de mogelijkheid om parttime te werken voor vaders nauwelijks een rol. Terwijl voor 23 procent van de gemiddelde Nederlanders dit meespeelt en voor 30 procent van de moeders, is het slechts voor vier procent van de vaders een reden om een werkgever te kiezen.

In de afweging om voor een werkgever te kiezen, speelt de mogelijkheid om parttime te werken voor vaders nauwelijks een rol. Terwijl voor 23 procent van de gemiddelde Nederlanders dit wél meespeelt en voor 30 procent van de moeders, is het slechts voor vier procent van de vaders een reden om een werkgever te kiezen. Ook andere aan zorg gerelateerde arbeidsvoorwaarden, zoals kinderopvang, ouderschapsverlof of mantelzorgtaken scoren bij vaders minder dan gemiddeld.

Zij kiezen eerder voor een goed salaris, pensioenregeling, bonus, auto van de zaak en thuiswerken. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Werf& onder 585 vaders met thuiswonende kinderen.

Vaders maken meer uren dan gemiddelde Nederlander
Vaders in loondienst werken gemiddeld 35,4 uur per week. Dit is 2,2 uur meer dan de gemiddelde Nederlander in loondienst werkt en ruim een werkdag meer dan moeders, die gemiddeld 27 uur werken in loondienst. Deze cijfers bevestigen het feit dat parttime werken slechts bij vier procent van de vaders een van de vijf belangrijkste wensen bij een (nieuwe) werkgever is. Alleen ‘aansluiting vinden bij persoonlijke idealen’ en ‘internationale werkomgeving’ scoren lager. Het zijn juist een goed salaris, pensioenregeling, mogelijkheid om thuis te werken, auto van de zaak en de bonusregeling die ertussenuit springen als gewenst.

Confronterende uitslag
“Ik heb de analyses wel zes keer gedraaid voordat ik ze kon geloven”, aldus Geert-Jan Waasdorp, uitgever Werf& en vader van een dochtertje van bijna twee jaar. “Ik zou het resultaat niet eens meer opvallend willen noemen, maar eerder confronterend. Ik denk dat veel vaders, juist omdat er kinderen zijn gekomen, meer uren willen maken om de stijgende kosten van een groter huishouden te bekostigen. Dit in tegenstelling tot wat ik zou verwachten, namelijk dat ze minder willen werken om hun rol in het huishouden op zich te nemen.”

Bron: Managersonline

Reageer op dit artikel