nieuws

Leidinggeven op basis van hiërarchie heeft langste tijd gehad

Geen categorie

Het leidinggeven op basis van hiërarchie en een strikte scheiding van rollen en functies heeft zijn langste tijd gehad. In een snel en op vele fronten veranderende wereld schiet het mechanisme van ‘command & control’ steeds vaker tekort.
Het leidinggeven op basis van hiërarchie en een strikte scheiding van rollen en functies heeft zijn langste tijd gehad. In een snel en op vele fronten veranderende wereld schiet het mechanisme van ‘command & control’ steeds vaker tekort.
Dat zegt bedrijfskundige en psycholoog Ber Damen in het pas verschenen boek ‘Het Berenschot Leiderschapsboek’.

Hij voorspelt dat het bij leiderschap niet meer om een specifieke positie of afgebakende taak met bijbehorende status zal gaan. Maar om een sociaal interactieproces dat door verschillende mensen samen en tegelijk kan worden ingevuld. In het boek bespreekt hij vele vormen van leiderschap.

De tijd van alwetende leiders aan de top van de hark is voorbij, meent Damen. In de lagen tussen werkvloer en leiding wordt informatie steeds vaker en sneller gedeeld. Met als gevolg dat mensen ‘onderaan’ sneller en meer informatie vergaren dan hun leidinggevenden bovenaan. Damen spreekt in dat verband van ‘een geleerde hulpeloosheid in de leiding van veel bedrijven waar men geen idee meer heeft van wat er zich onderaan afspeelt’. In plaats van het harkmodel bepleit hij een breed uitwaaierend en gedeeld pannenkoekmodel.

High performance organisaties
Binnen excellerende bedrijven en organisaties is leiderschap juist een zaak van iedereen geworden. Hoe de leiding wordt verdeeld en wie de leiding neemt of krijgt, wordt bepaald door de specifieke expertise, competentie en bekwaamheid van de mensen in het team. Dat bepaalt hoe het aanwezige talent wordt ingezet.

Damen signaleert een te groot geloof in wat hij de maakbaarheid van leiderschap noemt en acht niet uniformiteit maar uniciteit de bepalende factor. Het leiderschap in veel bedrijven en organisaties blijft volgens hem hierdoor gefundeerd op verouderde mechanismen en technologieën, vaak gebaseerd op de tweede industriële revolutie.

Ber Damen is bedrijfskundige en psycholoog. Hij is lid van de directie van adviesbureau Berenschot. Damen schreef ‘Het Berenschot Leiderschapsboek’ in opdracht van de Berenschot Fundatie. Die stelt zich ten doel de kennis van en over het adviesvak te vergroten en te verdiepen. Damen heeft 16 jaar ervaring in management en leidinggeven in professionele organisaties. Als adviseur, schrijver en onderzoeker richt hij zich vooral op innovatie, organisatieverandering en leiderschapsontwikkeling.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel