nieuws

Knelpunten van thuiswerkers

Geen categorie

Thuiswerken kan een aantrekkelijke en praktische optie zijn, toch geeft 60 procent van de thuiswerkers aan dat zij regelmatig tijdens het werk worden gestoord door gezinsleden. En dat is niet het enige…

Thuiswerken kan een aantrekkelijke en praktische optie zijn, toch geeft 60 procent van de thuiswerkers aan dat zij regelmatig tijdens het werk worden gestoord door gezinsleden. En dat is niet het enige…

Zo klaagt een op de vijf thuiswerkers over een slechte zithouding als gevolg van werken in een slecht gemeubileerd thuiskantoor. Dat kan op termijn leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder rsi. Andere klachten die lage arbeidsproductiviteit in de hand werken, zijn zwakke internetverbindingen en geen toegang tot kantoorapparatuur. Zelfs de zorg voor huisdieren wordt als negatief ervaren om lekker thuis te kunnen werken, blijkt uit onderzoek van Regus op basis van gesprekken met meer dan 24.000 zakemnmensen in meer dan 90 landen.  

De belangrijkste drie problemen voor Nederlandse werknemers die thuiswerken zijn

     

  • Aandacht vragende kinderen of andere gezinsleden (62 procent)
  • Gezinsleden en huisdieren die zakelijke telefoongesprekken verstoren (45 procent)
  • Moeite hebben met zich concentreren op het werk (35 procent)

    Daarnaast klaagt 23 procent over een slechte zithouding vanwege ongeschikt thuiskantoormeubilair. Ook een onbetrouwbare internetverbinding is een probleem voor een op de vijf respondenten: 22 procent. 

In totaal werden 15 verschillende belemmeringen genoemd als hinderpalen voor productief thuiswerken.

Eduard Schaepman van Regus: ‘Thuiswerken wordt steeds populairder, maar naarmate meer mensen dat doen, worden ook de negatieve kanten duidelijk. Het privéleven moet worden afgestemd op de werkactiviteiten en dat is niet altijd makkelijk. Of een woonhuis dan wel een geschikte professionele omgeving is om je werk te doen, is dus nog maar de vraag.

Reageer op dit artikel