nieuws

Kantoortuinen belemmeren productiviteit

Geen categorie

Werken in open kantoorruimtes bevordert niet de productiviteit van werknemers. Echt belangrijke taken die concentratie vergen doen ze dan ook liever thuis. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van koptelefoonspecialist Jabra onder twaalfduizend kantoormedewerkers.

Werken in open kantoorruimtes bevordert niet de productiviteit van werknemers. Echt belangrijke taken die concentratie vergen doen ze dan ook liever thuis. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van koptelefoonspecialist Jabra onder 12.000 kantoormedewerkers.

Thuiswerken
De helft van de medewerkers vlucht regelmatig naar lege vergaderzalen of geeft er de voorkeur aan thuis te werken. Alles om aan de storende geluiden van de open kantoorlandschappen te ontsnappen.

Belemmering
Door het constante geluid vormen open kantoorlandschappen een belemmering voor de werknemers is dan ook de conclusie van de onderzoekers.

Productiviteit
‘Open kantoorruimtes vormen zonder twijfel een uitstekende gelegenheid om het teamwerk, de creativiteit en het delen van informatie te stimuleren,’ zegt Soren Schoenneman, managing director bij Jabra. ‘Het management moet er echter over waken dat deze toenemende interactie niet ten koste gaat van de productiviteit van de werknemers.’

Telefoongesprekken
Zo’n 40% van de werknemers in het onderzoek zegt telefoongesprekken zoveel mogelijk te vermijden om collega’s niet te storen. 44% stoort zich aan het voortdurende lawaai door de gesprekken tussen collega’s.

Concentratie
Niet voor niets zegt een groot aantal ondervraagden er de voorkeur aan te geven om echt belangrijke taken, die een grote concentratie vergen, thuis uit te voeren. Voor de meer routinematige taken komen ze weer terug naar kantoor.

Bron: Werken 2.0

Reageer op dit artikel