nieuws

Kun jij je werk loslaten?

Geen categorie

Grens

Volgens Furnham gaat het hierbij niet om de balans tussen werk en privéleven, maar over de grens tussen deze twee. Het overschrijden van die grens heeft grote gevolgen. Mensen die in hun vrije tijd voortdurend aan hun werk denken, hebben zes keer meer last van concentratieproblemen dan hun collega’s die dat niet doen. Ze hebben vijf keer vaker last van angststoornissen en klagen vier keer vaker over vermoeidheid, depressies, geïrriteerdheid en piekergedrag. Furnham vat het samen als: ze zijn moe, chagrijnig en slecht in het nemen van beslissingen.

Vooral wanneer mensen klussen niet af krijgen, vinden ze het moeilijk om buiten werktijd hun gedachten op iets anders dan hun werk te focussen. Dat maakt dat mensen die werken aan langlopende gecompliceerde projecten hier gevoeliger voor zijn.

Net als workaholics moeten de obsessieve piekeraars aangemoedigd worden om het werk los te laten, zegt Furnham. “Dat is beter voor de piekeraars en voor degenen voor wie ze werken. Een oververmoeide werknemer met burn-out is een onproductieve werknemer.”

Omdat het onderwerp werkdruk en werkstress nu zeer actueel is, is er een training ontwikkeld: ‘Werkdruk de baas’. Eerste training is gepland op 30 oktober. Binnenkort volgt hierover meer informatie op managementsupport.nl/opleidingen.

Bron: Arbo online

Ook interessant

Zo herken je werkstress bij collega’s
9 tips om stress de baas te worden
Van stress naar succes: 10 tips [Vakbase]
12 tips om rust te brengen in wat je doet [Vakbase]
Training Mindful werken
Training Van perfectionist naar optimalist

Reageer op dit artikel