vraag & antwoord

Op kantoor komen diverse tijdschriften binnen bij de receptie. Een aantal medewerkers is ook geïnteresseerd ze te lezen. Wat is een goed systeem zodat iedereen deze bladen te zien krijgt?

Geen categorie

Een simpel systeem dat de meeste organisaties gebruiken is een circulatiesysteem. Zet eerst op een rijtje welke bladen er binnenkomen en vraag de medewerkers wie in welk blad geïnteresseerd is. Per blad maak je een circulatielijst (niet het vel voorop het tijdschrift), waarop je vermeldt: naam blad, uitgave (september 2002); in kolommen zet je: de […]

Een simpel systeem dat de meeste organisaties gebruiken is een circulatiesysteem. Zet eerst op een rijtje welke bladen er binnenkomen en vraag de medewerkers wie in welk blad geïnteresseerd is.
Per blad maak je een circulatielijst (niet het vel voorop het tijdschrift), waarop je vermeldt: naam blad, uitgave (september 2002); in kolommen zet je: de namen en kamernummers van de ontvangende personen.
Vermeld in grote letters binnen hoeveel dagen het blad moet worden doorgezonden. Laat iedere abonnee aftekenen wanneer hij het blad heeft doorgestuurd zodat je mensen er op kunt aanspreken wanneer ze het blad te lang houden.

Het enige waarover je nog democratische afstemming moet bereiken is wie bovenaan de lijst komt. Die volgorde kan eens in de zoveel tijd geëvalueerd en gewisseld worden.

Voor complexere rondzendingen/het beheer van een kleine bedrijfsbibliotheek kun je gebruik maken van het softwareprogramma Tijdschriftbeheer, te bestellen op ManagementSupport.nl.
Wanneer je niet voor een rondzending kiest, is een vaste plek voor de tijdschriften waar ieder de bladen kan lezen (en uit welke ruimte de bladen niet mogen verdwijnen) een andere optie. Een persoon moet dan wel het beheer van zo”n ruimte op zich nemen en er moeten regels worden opgesteld.

Reageer op dit artikel