vraag & antwoord

Op mijn het werk is verschil van mening over het opbergen van documenten. Moeten de meest recente documenten bovenop in de map of horen juist de oudste documenten bovenop?

Geen categorie

De ordening van documenten baseer je op het gebruik van de documenten en dossiers. Bij dossiers die nog regelmatig gebruikt worden, bijvoorbeeld lopende projecten, bestaande klanten, is een inrichting waarbij het meest recent gedateerde document bovenop komt het meest logisch. Bij archiefstukken die niet meer worden geraadpleegd of die in het historisch archief worden bewaard […]

De ordening van documenten baseer je op het gebruik van de documenten en dossiers. Bij dossiers die nog regelmatig gebruikt worden, bijvoorbeeld lopende projecten, bestaande klanten, is een inrichting waarbij het meest recent gedateerde document bovenop komt het meest logisch.

Bij archiefstukken die niet meer worden geraadpleegd of die in het historisch archief worden bewaard zou je het oudste document boven kunnen doen. Deze ordening is minder gebruikelijk en praktisch gezien omslachtiger, en daarom niet altijd aan te raden.

Bij archiveren is het belangrijk dat je een consequent systeem handhaaft. Een analyse van het gebruik van de documenten is aan te raden voordat je een nieuw indelingssysteem opzet.

Reageer op dit artikel