vraag & antwoord

Wat gebeurt er als er iemand van het Koninklijk Huis overlijdt? Is dit een dag van nationale rouw. Concreet: moeten de winkels dicht?

Geen categorie

Hier is geen vaste afspraak of scenario voor, dus ook geen “vastgestelde” dag van nationale rouw. Op het moment dat zich een overlijden binnen het Koninklijk Huis voor zou doen, komt het kabinet bijeen om dan verder te beslissen wat er moet gebeuren, het is waarschijnlijk dat mensen de gelegenheid zullen krijgen om bijvoorbeeld de […]

Hier is geen vaste afspraak of scenario voor, dus ook geen “vastgestelde” dag van nationale rouw. Op het moment dat zich een overlijden binnen het Koninklijk Huis voor zou doen, komt het kabinet bijeen om dan verder te beslissen wat er moet gebeuren, het is waarschijnlijk dat mensen de gelegenheid zullen krijgen om bijvoorbeeld de rouwstoet te bekijken. Na zo”n overlijden zal de Rijksvoorlichtingsdienst een persbericht uitzenden en daarin de details vermelden, o.a. of het een dag van nationale rouw is.

Reageer op dit artikel