vraag & antwoord

Wie is mw. J. Bussemaker, staatsecretaris van VWS?

Geen categorie

Dr. Mariëtte (Jet) Bussemaker is sinds 22 februari 2007 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het vierde kabinet-Balkenende. Ze werd geboren op 15 januari 1961 in Capelle aan den IJssel. Zij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1993 tot doctor in de sociale wetenschappen. In 1985-1986 was zij onderzoeksassistent bij […]

Dr. Mariëtte (Jet) Bussemaker is sinds 22 februari 2007 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het vierde kabinet-Balkenende. Ze werd geboren op 15 januari 1961 in Capelle aan den IJssel. Zij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1993 tot doctor in de sociale wetenschappen. In 1985-1986 was zij onderzoeksassistent bij de vakgroep doctrinegeschiedenis en sociaal-economische en politieke geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam.

Van 1986 tot 1988 was zij beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken voor de Stimuleringsgroep Emancipatie Onderzoek. Dr. Bussemaker was vanaf 1987 opnieuw verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Tot 1988 als onderzoeker en onderzoeksprogrammeur bij de faculteit Politieke en Sociaal-Culturele Wetenschappen en de Faculteit Pedagogische en Andragogische Wetenschappen, tot 1990 als toegevoegd docent bij de Vakgroep Algemene Politicologie en tot 1993 als toegevoegd onderzoeker bij de faculteit Politieke en Sociaal-Culturele Wetenschappen.

Van 1991 tot 2007 was zij (deeltijd) universitair docent bij de vakgroep Politicologie en Bestuurskunde van de Vrije Universiteit. Zij was in 1997 als ‘visiting fellow’ verbonden aan het Minda de Gunzberg Center for European Studies van Harvard University.

Dr.Bussemaker was vanaf 1998 voor de PvdA lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Zie ook de website van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Reageer op dit artikel