nieuws

Basiq Air voor low-budget vliegen

Plannen en organiseren

EasyJet krijgt er een concurrent bij. Vanaf 18 december start Transavia een nieuwe service onder de naam Basiq Air.

EasyJet krijgt er een concurrent bij. Vanaf 18 december start Transavia een nieuwe service onder de naam Basiq Air. Vliegtickets worden ‘basic’ verkocht. Luxe verdwijnt en voor extra moet apart betaald worden.
TIJDIG BOEKEN

De allereerste boekers betalen voor een enkeltje Amsterdam-Barcelona 39 euro (f 85). Een vlucht naar Nice komt op 29 euro (f 63). Reizigers moeten dan wel twee maanden van tevoren boeken. Hoe later er geboekt wordt, hoe duurder het ticket. De duurste zitplaats naar Barcelona zal zo tegen de f 800 gaan kosten. Boeken kan via internet, telefonisch en via touroperators.
BASIC

De low-budget vluchten worden basic aangeboden. De maaltijden worden geschrapt. Voor sandwiches, snacks en drankjes moet apart worden betaald. Voor overgewicht of afwijkende bagage, zoals ski’s, golftassen en duikuitrustingen moet extra worden betaald. Kussens, kranten en dekens verdwijnen van boord. Aan boord is sprake van free seating, op de instapkaarten staan geen stoelnummers.

Transavia start vooralsnog met twee bestemmingen, maar de vliegmaatschappij sluit niet uit dat ook andere plaatsen zullen volgen.

Reageer op dit artikel